Gratis Downloads


Microsoft Excel "Change Case XL" invoegtoepassing

met Ongedaan maken (Undo)/Opnieuw uitvoeren (Redo), optionele Vermenging (Blend) en Uitzonderingen (Exceptions).

met Ongedaan maken (Undo) en niet-optionele Vermenging (Blend).

Spendeer je regelmatig tijd in het verbeteren van hoofdletters in uw werkbladen? Moet je soms je geïmporteerde gegevens aanpassen om samenhangende draaitabellen en dashboards te bekomen? Heb je verzorgde tabellen nodig voor die belangrijke vergaderingen? Of heeft je toetsenbord de neiging om de capslock te laten staan en heb je iets ingevoerd, maar vind je het te lastig om het allemaal opnieuw te typen?


Change Case XL add-in Change Case XL add-in paneel

Nu kan je alles in geen tijd verbeteren, met respect voor reeds in hoofdletters zijnde woorden, internet adressen en uitzonderingen in titels!
De "Change Case XL" invoegtoepassing laat toe om de tekst van in Microsoft Excel geselecteerde cellen om te zetten naar:


Principe en werkwijze zijn vergelijkbaar met de Hoofdlettergebruik functionaliteit in Microsoft Word, maar met meer mogelijkheden. Selecteer één of meerdere cellen en zet de tekst om met de volgende mogelijkheden:


Change Case XL add-in toolbar
Paneel in ingevouwen modus (knoppenbalk).

Eens je ermee gewerkt hebt, wil je niet meer zonder werken!

Downloaden en Activeren
 1. Download het bestand vanaf deze pagina. Klik hier en kies dan "Opslaan" (ofwel "Openen" voor enkel een testsessie).

  Je kan de invoegtoepassing eerst testen door het bestand te openen. Hoewel ongeïnstalleerd, kan je dan alle functionaliteiten (bijv. toetsenbordfuncties) gebruiken.
  Na het verlaten van het programma werkt Excel weer als tevoren.
 2. Kopieer het bestand naar
  "C:\Users\<gebruiker>\AppData\Roaming\Microsoft\AddIns"
 3. Start Excel.
 4. (De)activeren van de invoegtoepassing
  1. Klik op het tabblad Bestand, op Opties en dan op de categorie Invoegtoepassingen.
  2. Zorg ervoor dat onderaan de optie Excel-invoegtoepassingen is geselecteerd in het vak Beheren en klik op Start.
   Het dialoogvenster Invoegtoepassingen wordt zichtbaar.
  3. Schakel in het kader Beschikbare invoegtoepassingen het selectievakje voor Change Case XL add-in © in en klik op OK.
  4. Als het bericht wordt weergegeven dat deze invoegtoepassing niet kan worden uitgevoerd en wordt gevraagd of u deze wilt installeren, klikt u op Ja.

De "Change Case XL" toepassing is dan klaar om te gebruiken telkens Excel wordt opgestart.

De "Change Case XL" versie 2.0 (Case-XP.xla) invoegtoepassing werkt met alle versies vanaf Excel 97, versie 3.0 (ChangeCase-XL.xlam) in alle versies vanaf 2007, Excel 2016 inbegrepen.

De toepassing is geoptimaliseerd voor de gebruikerinterface van Excel 2016 onder Windows 10. Het is niet getest met de Macintosh versies van Excel. Graag verneem ik van uw ervaringen.

Disclaimer

Er worden geen bijkomende bestanden aangemaakt, noch wordt de Windows registry aangepast door de "Change Case XL" invoegtoepassing.
Een invoegtoepassing kan desnoods eenvoudigweg worden uitgezet en het bestand verwijderd via de (omgekeerde) procedure hierboven.

Deze toepassing wijzigt de inhoud van cellen, zoals kan worden verwacht. De opdrachten "Ongedaan maken" (Undo) en "Opnieuw uitvoeren" (Redo) beperkt zich tot de laatste selectie. De auteur kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor wijzigingen tengevolge van het gebruik van deze toepassing.